Bygg åt husdjuren

Har man små husdjur som katter eller marsvin kan det vara roligt att skapa miljöer för dem i lego. Barn älskar sina små kelgrisar men tycker också om att leka så här kan man kombinera det bästa av båda världar. Djuren kommer dessutom själva att ha roligt och särskilt om man har katt kan man se fram emot timmar av skoj om man byggt något spännande.

Marsvin, hamstrar och råttor går mest omkring och nosar så för dem kan det passa bäst att helt enkelt bygga långa gångar som de kan springa omkring i. En stor labyrint med många olika öppningar och ett fritt område i mitten är en perfekt byggnad för dessa djur. Man kan lägga en godbit i mitten som de kan leta rätt på eller lägga små bitar utmed den rätta vägen som de kan följa hela vägen ut. För yngre barn är det en fascinerande lek och är ett sätt för dem att komma närmare sina djur.

Katter älskar olika gömmen, nivåer och håligheter och har man tillräckligt många bitar kan man bygga jätteroliga tunnlar, trappor och kojor med sina legobitar. Göm godbitar här och där och katten kommer automatiskt att börja leta eftersom det är ett av världens mest nyfikna djur. Gör ett stadigt tvåvåningshus med trappa och olika ingångar och katten kommer att gå in och ut om och om igen.

Ett litet mer avancerat alternativ är att tillverka ett legodjur i större storlek eller kanske till och med naturlig skala. Börja med en gris och dra nytta av den stora färgskala som finns på marknaden idag. Gör en färgglad orm som ringlar utmed vardagsrummet och in i köket. Gå in för att låta barnen bada med sina legobitar och uppmana dem att bygga delfiner och sjöstjärnor. Eller låt fantasin helt ta över och bygg drakar och troll!

englishPersonalPress