Legoland – ett familjeäventyr

aug 09

Legoland – ett familjeäventyr

Den första temaparken med Lego byggdes 1968 i Danmark (Billund) och kallades Legoland. Under en lång tid var den danska nöjesparken den enda Legolandparken men på sjuttiotalet byggdes ytterligare en park i Västtyskland. På 1990-talet började man bygga Legoparker i flera olika länder och idag finns parker i Storbritannien, USA, Dubai, Japan och Malaysia. Trots vikande lönsamhet och försäljning (sjuttio procent) av Legoland-parkerna 2005 har Legoland gjort en stark comeback med nya produkter såsom Star Wars, Hero Factory, Friends samt Chima.

Att resa med familjen för att besöka Legoland är barnens resa. Du behöver dock inte vara ett barn för att kunna njuta av Legoland, som är en kombination av tivoli, nöjespark och Lego-land. Att åka till Legoland kommer att bli en riktigt spännande resa och ett oförglömligt minne för barnen. Massor av åkattraktioner kommer att underhålla hela familjen. Ett bra tips är att undvika åka till Legoland under industrisemestern samt högsäsong om du vill undvika långa köer.

Barn tycker mycket om lego men älskar även Pokémon. Det finns inte många leksaker som är så omtyckta som fina Pokemon leksaker för barn i alla åldrar. Hos eStore kan du hitta massor av mysiga gosedjur, figurer, ryggsäckar och mycket mer till bra pris. Givetvis finns barnens favoriter såsom Pikachu, Bulbasaur, Eevee och Charmander plus många fler att köpa här.

För svenska barnfamiljer är Legoland på Jylland ett oerhört populärt resmål. Det här är framförallt barnens äventyr och de kommer att älska de fantastiska miniatyrstäderna som byggts av legobitar. Legoland är fyllt med otroliga minilandskap som man kan vandra runt i. Här finns många fina byggnader som man kan titta på och en del som man kan leka i. Men Legoland är inte bara ett miniatyrland byggt av lego utan här finns även karuseller med olika teman, en Duplolekplats samt en legoverkstad.

Det finns mycket mer att upptäcka i Legoland som numera vuxit till liten värld. Med många nya avdelningar samt mer än femtio olika aktiviteter finns det alltid något som kommer att uppskattas. I nöjesparken finns Duploland samt Miniland för de små barnen som dessutom har helikoptrar, båtar och karuseller att åka i. Imagination Zone bjuder besökarna bland annat på Skandinaviens största 4D-biograf. Legoredo Town tar besökarna till vilda västern och i Adventure land kan du köra elbilar, djungelrace och mycket mer. Parken bjuder även på event och shower.

Idag finns Legolandparker runt om i världen, vilka drar miljoner besökare året runt. Det andra Legoland öppnades 1996 utanför London men det första Legoland som öppnades utanför Europa var i Kalifornien 1999. Ett andra Legoland öppnades i USA 2011 och kallas Legoland Florida resort, givetvis i Florida. Världens näst största Legoland öppnades 2002 i Bayern (Tyskland) där de byggde Tysklands stora städer samt Allianz Arena helt i Lego. Mellanösterns första Legoland byggdes 2016 i Dubai. Japans Legoland öppnades 2017 och Korea planerar att öppna ett Legoland 2022 som är byggt på en alldeles egen ö.

englishPersonalPress