LEGO-filmer

maj 02

LEGO-filmer

Det finns en hel del roliga LEGO-filmer att titta på tillsammans med barnen. Du hittar de på Netflix och Youtube, bland annat. Vill du överraska dina barn som älskar LEGO kan du ge dem en tårta med LEGO-tema. Här hittar du experterna som gör specialtårtor, allt från en läcker blöjtårta till en fantasifull LEGO-tårta. Barn i alla åldrar älskar LEGO och tillsammans kan ni njuta en god tårta och titta på någon av alla LEGO-filmer som finns.

Det har gjorts LEGO-filmer länge. Det var i början glada amatörer som gjorde stopmotionfilmer med sina LEGO-bitar. Senare har dels LEGO själva och stora filmbolag gjort dataanimerade filmer med LEGO-figurerna. Det finns flera roliga LEGO-filmer som följer något av alla LEGO:s älskade teman, som City, Friends, Ninjago, Star Wars, Super Heroes och Jurassic World. Dessa filmer är inte enbart dyra reklamfilmer för LEGO, utan de har ett egenvärde som filmiska berättelser som skojar friskt med dels LEGO, byggande och de originalfilmer de parodierar. Reklameffekten är mer att betrakta som en gynnsam bieffekt.

Speciellt LEGO-filmerna som driver med Star Wars och Jurassic Park är mycket roliga för oss vuxna som har sett originalen. Du kan titta på dessa filmer tillsammans med dina barn, de är oblodiga alternativ till ursprungsfilmerna som passar för små barn. Sedan kan ni försöka bygga några av farkosterna eller figurerna tillsammans, samtidigt som ni hittar på egna äventyr eller försöker återskapa filmberättelsen.

Ni kan gärna prova att göra egna stopmotionfilmer med era LEGO-byggen som ni sedan kan publicera på Youtube. Resultatet kan bli riktigt bra om man tar sig tid och är noggrann. I riktigt samma klass som de dataanimerade LEGO-filmer som Warner har gjort blir det kanske inte. Warner upptäckte att dataspelen baserade på LEGO var mycket populära, och de antog att även en film baserad på LEGO skulle gå bra. Sagt och gjort! De gav i uppdrag åt några att skriva en historia som följde ett LEGO-tema och anlitade välkända skådespelare att ge röst åt de olika LEGO-figurerna i filmen. Filmen hade premiär 2014 och heter The LEGO Movie. Filmen kostade cirka 60 miljoner dollar att producera och den drog in cirka 470 miljoner dollar. Vidare vann filmen massor av priser runt om i världen. Självklart ledde detta positiva mottagande till att det gjordes en uppföljare. Den filmen hade premiär i februari 2019 och den heter The LEGO Movie 2. Några av skådespelarna som lånar ut sina röster är Morgan Freeman, Liam Neeson, Will Ferrell, Chris Pratt och Elizabeth Banks.

LEGO är en fantastisk kreativutlösande leksak. Byggklossarna passar för alla möjliga byggen, där bara fantasin sätter gränser. Att det är roligt att bygga med LEGO oavsett ålder är något du kan utnyttja i umgänget med dina barn. Vi vuxna är ofta tråkiga och otillgängliga för våra barn. Ta fram LEGO-lådan, sätt er på golvet och bygg tillsammans, se några LEGO-filmer tillsammans och försök att göra några LEGO-filmer själva. Det blir något ni aldrig kommer att glömma, och alltid har kvar att skratta åt tillsammans.

englishPersonalPress