Lego och sociala media

Om du är tonåring eller vuxen legofantast är det ganska troligt att du har tillgång till sociala medier. Här kan du hitta flera olika grupper för stora som små där man visar upp sina kreationer, utbyter idéer med varandra och beundrar andras verk. Man kan också diskutera olika byggset liksom följa folks resor till Legoland eller rösta på bästa legofilmen eller – spelet.

För de som är Star Warsfantaster finns till exempel en grupp på Facebook som sysslar uteslutande med allt som har med Lego och Stjärnornas krig att göra. Det finns en hel produktionslinje med filmernas tema där man kan bygga rymdskepp och varelser, liksom uppsättningar med figurer som Darth Vader och Luke Skywalker som man kan placera i byggnader och skepp.

Det är just här som freestylebyggandet kommer in för har man tillräckligt många bitar kan man med de vanligaste bitarna skapa hela landskap att placera sina specialbyggda fordon och byggnader i. Man kan göra ett stort berg eller en multikolorerad planet, roliga racebanor och hisnande dalar…allt enligt egen fantasi och skaparlust.

Om det råkar vara så att man har många udda legobitar från olika set har man här ett unikt tillfälle att använda dem. Det finns inga regler i rymden och därför kan man variera storlekar, former och färger huller om buller, vilket ökar intrycket av att man inte längre befinner sig på jorden.

Gör ett stort parkeringshus för alla Star Warsskepp och bilar; allt man behöver är många bitar från ett typiskt grundset och sedan är det bara att köra. Gör olika öppningar och nivåer, alla med en specifik färg, och bygg rondeller och backar som de kan kör ner- och uppför.

Bygg långa korridorer som figurerna kan vandra och slåss i – i filmerna är det ju bara en dörr efter en annan, gångarna är oändliga. Gör alla väggar i samma färg eller blanda dem i en närmast hysterisk kombination; detta är yttre rymden så här finns det inga inredningsdesigners. Bygg fritt, bygg roligt!

englishPersonalPress