Legoserien Monster Fighters

apr 02

Legoserien Monster Fighters

Legoserier kommer och går, det här är alla fans av de populära byggklossarna väl medvetna om. Eftersom smaken onekligen är olika har serierna som kommit genom åren tilltalat olika människor – och det är ju precis det som är så roligt och fascinerande med att samla på Lego. Det finns många som bokstavligen har ett hav av Lego hemma i bostaden, så mycket att det kan vara svårt att hantera det praktiskt. Om inte annat märks detta när det är dags att flytta och allt Lego ska packas ned på lämpligt sätt. Antingen anlitar man en firma som utför komplett flyttstädning i Göteborg, Stockholm eller den ort det handlar om – eller också får man helt enkelt ta tag i det själv.

Nåväl. Samlaren som fastnat för en viss serie ser gärna till att skaffa alla de set som finns för att på så sätt få en helhet. Ofta baseras Legoserierna på berömda filmer och kända karaktärer, där Sagan om Ringen, Scooby Doo och Star Wars bara är några exempel. Den som gillar monster och gamla skräckfilmer fastnar så klart för serien Monster Fighters, som utkom på marknaden i maj 2012. Här flirtas det flitigt med de numera klassiska filmerna Dracula, Frankenstein, Mumien med flera som i sig utgör en nostalgisk tripp för många.

Som vanligt med Lego så är detaljrikedomen på seten hög, ja stundtals riktigt imponerande. Det finns många små finurliga lösningar att hitta och samtliga set känns riktigt snygga. Här ska vi ta en titt på några av dem.

Haunted House

Det här (som är det största setet i serien) är verkligen ett klassiskt spökhus, eller åtminstone så som man är van att se dem på skräckfilmer. Strukturen påminner om huset i filmen Psycho, samt om vampyrens tillhåll i Stephen King-skräckisen Salem’s Lot från 1979. Det här är ett rejält bygge som tar en stund att plocka ihop. Det riktar sig till personer över 14 år och har över 2000 bitar. Huset är öppningsbart, som ett dockhus, och består av flera våningar. Spökhuset har en fristående grind och levereras med flertalet figurer.

Vampyre Castle

Precis som Haunted House så är det här setet ett måste för samlaren av Monster Fighters. Vampyrslottet är både ett snyggt och roligt bygge som med sina tinnar och torn blir ett stiligt inslag i Legorummet. Här finns allt från en fängelsehåla till en “kyrkorgel” i ett av tornen. Ingår gör också vampyrjägarens bil, som kan skjuta iväg ett nät.

The Ghost Train

Självklart måste väl ett spöktåg finnas i samlingen. Det här tåget känns något fjuttigt, eftersom det är relativt kort. Dock tillför det mycket till den totala känslan av serien, så det är ändå ett måste. Dessutom medföljer ett flygplan, som används av monsterjägarna.

englishPersonalPress