Roliga projekt med Lego

Om man inte vill skaffa specifika byggset som till exempel berömda byggnader eller en särskilt bil eller båt så kan man köpa set med bara en massa lösa legobitar. De kommer i olika storlekar och regnbågens alla färger och ju fler bitar man skaffar sig desto större projekt kan man genomföra.

Är man nybörjare kan det vara en bra idé att starta med något relativt enkelt, vilket innebär att man håller sig till raka linjer snarare än kurvor och cirklar. Det är till exempel lättare att bygga ett hus eller en mur än att bygga en boll eller en cykel.

Huset kan se ut precis som man vill men för att göra det enklare till en början kan det vara bra att göra ett klassiskt, fyrkantigt hus. Om man vill kan man göra det långsmalt som en lada, helt kubformat som ett familjehus eller högt och smalt som en skyskrapa; det får man välja efter egen preferens.

Börja med att välja klassiska, fyrkantiga bitar i de färger som du tycker bäst om. Två färger tillåter att man gör en röd lada med vita knutar eller varför inte en grå kontorsbyggnad med svarta fönster? Vill du, kan du naturligtvis använda hur många färger du vill men det är alltid bra att börja så stilrent som möjligt.

Starta från grunden och se till att hörnen är starka. Det gör man bäst genom att använda avlånga bitar som möts i kanterna. Man kan ställa klossarna rakt på varandra eller omlott beroende på vilken effekt man är ute efter för fasaden. Byt färger vid dörrar och fönster för att lätta upp ytorna lite och bygg på så länge bitarna räcker. För taket kan man sätta ihop ett antal längre brickor som täcker hela ytan, eller lägga ”torn” av sammansatta klossar som man sedan lägger på taket.

englishPersonalPress