Välkommen till storstan

Ett av de tidigaste stora projekten som Lego lanserat var lego city som kom ut redan på sjuttiotalet. Från början var pojkar den främsta målgruppen eftersom staden är full av räddningspersonal, polisbilar och brandstationer, liksom bergsäventyr och sporter men idag tycker flickor att det är precis lika roligt att leka med detta.

Lego city är en stor stad där det ständigt händer grejer och man kan bygga sjukhus, polisstationer och radiotorn och det finns ett stort antal tillbehör som man ständigt kan bygga ut staden med. Till exempel kan man bygga fordon med riktiga hjul, lyftkranar med vajrar liksom många olika figurer i olika uniformer.

Det här är inte ett projekt som bara går ut på att man bygger, det handlar också om att hitta på olika historier och scenarion som man skall leva ut. Till exempel har man ett skepp som håller på att sjunka; nu gäller det att sätta sig i kusträddningens motorbåtar och rädda alla passagerare. Ett bankrån är i full gång; polis och ambulans måste snabbt vara på plats för att fånga rånarna och hjälpa eventuellt skadade. Bovarna hamnar sedan i finkan där de får sitta och skaka galler.

Man kan också tillföra mycket eget till denna legostad genom att hitta på egna byggnader och göra fantasifulla kreationer av bitar som man har förutom denna produktionslinje. Kanske ett spökslott i närheten eller en rymdbas dit alla utomjordingar kommer när de vill hälsa på invånarna i Lego city. Spioner har byggt en hemlig central och smyger omkring i staden incognito för att samla värdefull information om dess invånare och försvar.

Barn och vuxna kan hitta på massor av spännande äventyr och historier med Lego city och man kan spendera timmar med att bygga den så bra och effektivt som möjligt. Leken kan fortsätta i oändlighet då det alltid händer saker i en stor stad så det är bara att köra igång.

englishPersonalPress