Välkommen till VadPysslarDomMed

Nov 25

Namnet lego kommer från danskans “lek gott”, lek bra, och det är sannerligen det som det hela handlar om. Det är ingen tillfällighet att Lego fortfarande är en av världens mest populära produkter för både barn och vuxna och det finns ett enormt urval av byggset, färger, storlekar och tillbehör att hålla sig sysselsatt med för evigt. Lego tar aldrig slut utan går ut på att bygga mer, bättre, större och roligt.

Den här sidan handlar om olika saker man kan göra med Lego och en av grundprinciperna är att alla kan vara med. Det finns klossar för småbarn där de kan lära sig former och färger och det finns avancerade, tekniska set för vuxna som bilar med hundratals bitar och enorma instruktionsböcker.

Är man ensam ger Lego sällskap, dels eftersom man skapar en egen värld full av vänner, men också då det finns legoklubbar för alla åldrar liksom sidor i sociala media där man kan möta likasinnade. Om man har sällskap med vänner finns det hela set, som till exempel Lego Friends, där man bygger en värld för specifika legofigurer som biografier, namn och utseenden. Tillsammans går vännerna i skolan, på teater eller semester och man kan hitta på massor av roliga sysslor.

Vill man ha lite mer action kan klassikern Lego City passa bra. Det är en hel storstad där man bygger hus, sjukhus och brandstationer och det är hela tiden utryckningar på gång. Återigen kan man hitta på spännande och hisnande historier med eldsvådor och vulkanutbrott.

Lego handlar framför allt om kreativitet och man kan bygga precis vad som helst om man bara låter fantasin flöda. Kanske husdjuren vill vara med eller vill man experimentera med den stora färg- och formskala som Lego erbjuder idag. Bygg, skapa och lek – det är det som är Lego!

englishPersonalPress